Nordic Anti-Counterfeiting Day 2014

I forbindelse med markeringen av «Nordic Anti-Counterfeiting Day» ble det i år avholdt et nordisk seminar, det første i sitt slag, i København 11. september. Seminaret ble arrangert av de nordiske anti-piratkopieringsorganisasjonene (DACG, SACG, NACG og FACG) i samarbeid med den danske Patent- og Varemærkebestyrelsen, dansk industri og Plesner Advokatfirma.

Seminaret ble innledet med en morgensesjon med spesiell fokus på håndhevingen i Kina. Temaet ble dekket av eksperter på toppnivå, sikkerhetsrepresentanter fra TaoBao-gruppen/ AliBaba og ærespresident for the Quality Brands Protection Committee (QBPC), Jack Chang.

John Bravert, direktør for beskyttelse av merkevarer i SKF, anla et forretningsperspektiv da han senere på ettermiddagen fortalte om beskyttelse av deres merkevare. Spesialrådgiver Peter Hedin introduserte deltakerne for IPR Observatory, og Ann-Charlotte Söderlund fra Gozzo Advokatfirma og Lene Dahl Prahm fra den danske Patent- og Varemærkebestyrelsen fulgte opp med å fortelle om Observatorys arbeidsgrupper. Kriminalinspektør Henrik Vestergaard redegjorde sist, men ikke minst, for hva politiet kan gjøre i sitt arbeid mot pirathandel.

Seminaret hadde 90 deltakere, hvorav alle de nordiske landene var representert.

De ulike presentasjonene fra seminaret finner du nedenfor.

Alibaba Group – Alibaba’s Practice on IPR protection as ISP
Bravert, Johan – SKF Brand Protection Protecting our brand & our customers
Chang, Jack – Anti-Counterfeiting Enforcement Actions in China
DACG – Nordic IPR Day
EU Observatory – EU Observatory on Infringements of Intellectual Property Rights
Prahm, Lene Dahl – The new Trademark package
Prahm, Lene Dahl – The Observatory working groups
Skatteministeriet – Danish Customs and Tax Administration
Söderlund, Ann-Charlotte – The European Observatory on Infringements of IP Rights
Vesteraard, Henrik – Police enforcement against Pirate Trade